avantaje-sistem-header-GDA-romania-sistem-central-aspirare
logo-GDA-romania-sistem-central-aspirare-01

ASPIRATOR CENTRALIZAT
SAU ASPIRATOR PORTABIL

Am enumerat mai jos principalele diferențe dintre aspiratorul central și aspiratorul tradițional, analizând avantajele și dezavantajele, pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun sistem de curățare.

Tipul de aspirație

Să facem imediat o distincție importantă legată de concepția și practicitatea utilizării celor două versiuni (soluții / tipuri).

Considerăm aspiratoarele tradiționale acele dispozitive portabile dedicate aspirației. Există modele cu mătură, tractate, cu sau fără sac, fir sau baterie, dar dincolo de caracteristicile lor de proiectare, ele reprezintă în orice caz instrumentul pe care trebuie să-l purtăm prin casă (și pe scări), deseori ne împiedicăm de cablu  sau suntem limitați de baterie care se întâmplă să ne lase exact atunci când nu ne aștemptăm.

avantaje-sistem-central-GDA-romania-sistem-central-aspirare

Când vorbim despre aspiratoare centralizate ne referim la un sistem de aspirație care se integrează în podea, în interiorul pereților sau în tavan. Aerul aspirat din cameră este filtrat și expulzat la exterior, asigurând eliminarea totală a micro prafului, a acarienilor, virusurilor și a bacteriilor.

Dacă nu ați auzit niciodată de sisteme centralizate de aspirare, puteți găsi aici un videoclip care ilustrează într-un mod simplu și clar ce este și cum funcționează.

După cum puteți vedea, sistemul este accesibil prin prizele strategice plasate pe pereți – asemănătoare cu cele electrice – la care este suficient să conectați furtunul flexibil cu accesoriul potrivit pentru suprafața ce urmează a fi aspirată.

Singurul element care vă va urmări din cameră în cameră va fi furtunul, ușor de manevrat, iar dacă decideți să optați pentru modelele de ultimă generație, există un sistem care permite ca furtunul flexibil să fie adăpostit în interiorul conductei în peretele, având astfel furtunul ascuns.

Igienă și aer curat

Sănătate pe primul loc, nu?
Atunci, trebuie să știți că aspiratorul tradițional captează micro-praf, dar îl readuce parțial în cameră.

Sistemul central de aspirare: ușor și la îndemână.
Deși poate părea paradoxal, atunci când aspirăm casa cu un sistem „clasic” – și cele mai renumite mărci nu fac excepție – acarienii și praful sunt aspirați de aparat, care însă nu este capabil să le rețină în întregime în filtru , (nici măcar cele cu filtre HEPA) prin dispersarea lor din nou în mediul în care sunt utilizate.

Aspiratorul centralizat, pe de altă parte, folosește o rețea de țevi care transportă aer și murdărie nesănătoase direct în unitatea de comandă. După cum am menționat, totul trece printr-un filtru și ceea ce nu poate reține este eliminat în exteriorul clădirii prin intermediul conductei de expulzare. Nu va exista micro-praf suspendat și beneficiul aerului care a fost curățat eficient și, prin urmare, mai sigur, va fi pentru întreaga familie, în special pentru persoanele alergice.

Putere, consum și zgomot

În ultimul deceniu, Uniunea Europeană a pus multe constrângeri asupra producătorilor tradiționali de aspiratoare, reducând puterea maximă permisă în termeni de wați, forțându-i de fapt să fie mai puțin eficienți.

putere-consum-zgomot-GDA-romania-sistem-central-aspirare
Aceste constrângeri nu implică sistemele centralizate – care, vă reamintim, intră în categoria centralelor – atfel păot să asigure o putere de aspirație garantată în același timp cu economii de energie remarcabile. Tehnologia avansată a sistemelor noastre reduce consumul până la doar 1 W în modul stand-by și permite un rezultat de curățare mai profund care durează mai mult și vă va permite să utilizați aspiratorul mai puțin decât un aspirator tradițional, cu o economie suplimentară de timp și energie.

Dacă credeți că mai multă putere echivalează cu mai mult zgomot, rețineți că acest lucru nu este corect. Aspiratoarele portabile, cele definite ca fiind mai puțin zgomotoase, au o emisie sonoră de peste 73 db, în ​​timp ce aspiratorul centralizat este mai silențios, limitându-se sub pragul de 63 db. Acest lucru este posibil datorită unității de control care este amplasată într-un compartiment tehnic închis, departe de camere, dar unitățile de control GDA este echipat suplimentar cu un sistem de izolare fonic, care vă va permite să curățați aspiratorul în orice moment, fără teama de a deranja pe cineva care doarme în camera alăturată sau vecinul.

Longevitate, mentenanță și preț

De-a lungul vieții, va trebui să înlocuiți aspiratorul portabil de mai multe ori, fie pentru defecțiuni care apar inevitabil în timpul utilizării, fie pentru că cerințele de la domiciliu se schimbă și modelul utilizat nu mai satisface pe deplin. Punem pariu că vi se va întâmpla, de asemenea, să vă enerveze rezervorul care se umple prea devreme sau filtrul care se înfundă des, deoarece sistemele de colectare sunt limitate, deoarece acestea sunt aparate portabile, iar întreținerea devine mai frecventă.

Durata unui sistem central de asapirare, pe de altă parte, este mult mai lungă decât cea a unui aspirator clasic, deoarece folosește componente performante, cum ar fi rezervoarele mari (până la 18 litri), așa-numitele unități de control și o gamă de accesorii specifice care fac ca utilajele să fie mereu în prim-plan și pregătite pentru orice nevoie posibilă: curățarea casei, garajului, mașinii și chiar pentru îngrijirea animalelor. De fapt, unele perii speciale vă permit să pieptănați și să aspirați părul pe care prietenii noștri cu patru picioare îl pierd în fiecare zi.

Întreținerea este mai ușoară cu sistemul central de aspirare: vorbim despre intervenții de rutină mici și sporadice, precum înlocuirea periodică a sacului de colectare a prafului și înlocuirea filtrului atunci când indicatorul o indică. Pentru unele modele există chiar o curățare automată a filtrului, care reduce și mai mult intervențiile pentru mentenanță.

În cele din urmă, indicatorul de preț se mută în favoarea aspiratorului centralizat, deoarece chiar dacă investiția inițială este mai mare, acesta este rambursat în mare măsură în timp. Având în vedere că un model clasic, cel mai cunoscut din gama sistemelor centrale de aspirare, poate costa câteva sute de euro, tot este mai indicat să investiți într-un sistem fiabil decât în cumpărarea unui aspirator portabil mai ieftin, dar care va trebui să fie înlocuit în scurt timp.

Rezumând analiza pe care am făcut-o, putem spune că aspirația centralizată este preferabilă sistemelor tradiționale, deoarece:

– aerul viciat eliminat la exterior;
– garantează puterea și liniște;
– permite o economie de energie mai mare decât aspiratoarele portabile;
– fiabil;
– se integrează perfect cu structura casei și îi crește valoarea;
– investiția de cumpărare este rambursată în timp.

Solicitare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră!
Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul.

Aspirator centralizat
sau aspirator portabil?

Sfaturi pentru dumneavoastră: analizăm împreună avantajele și dezavantajele.

avantaje-GDA-romania-sistem-central-aspirare

iFlex:
Furtunul retractabil

Furtunul dispare în perete!

iflex-GDA-romania-sistem-central-aspirare

UNI EN ISO 9001
Companie cu sistem de calitate certificat UNI EN ISO 9001.

CE
Mărci de conformitate cu directivele Comunității Europene (admisii și unități centrale).

NEMKO
Certificare europeană pentru toate unitățile rezidențiale.

INMETRO
Certificat brazilian pentru unitățile rezidențiale.

CCC
China Compulsory Certification - pentru modele rezidențiale fără funcție wireless

GRAD ELECTRICITATE
Izolare Clasa II

BIA
Certificat pentru filtre

UNI EN ISO 9001

Companie cu sistem de calitate certificat UNI EN ISO 9001.


CE

Mărci de conformitate cu directivele Comunității Europene (admisii și unități centrale).


NEMKO

Certificare europeană pentru toate unitățile rezidențiale.


INMETRO

Certificat brazilian pentru unitățile rezidențiale.


CCC

China Compulsory Certification - pentru modele rezidențiale fără funcție wireless


GRAD ELECTRICITATE

Izolare Clasa II


BIA

Certificat pentru filtre

DATE DE CONTACT

TELEFON: +40 770 762 655
E-MAIL: office@gdaromania.ro

LINKURI UTILE

〉 Despre noi
〉 Termeni și condiții
〉 Politica de confidențialitate
〉 Politică cookie-uri

ANPC SAL
SOL
logo-footer-GDA-romania-sistem-central-aspirare